Oppivelvollisuuden pidentäminen toiseen asteeseen täytyy torpata. Tämä esitys on hyvä esimerkki siitä, kun yritetään parantaa oiretta vaikka itse ongelman syyhyn pitäisi pureutua. Nuorten syrjäytyminen ja riittämättömät valmiudet jatko-opintoihin ovat vakavia ongelmia, joihin tulee puuttua silloin, kun nämä ongelmat eivät vielä ole realisoituneet.

Oppivelvollisuus oltaisiin hallituksen esityksessä pidentämässä 18 ikävuoteen, joka tarkoittaisi sitä, että toinen aste ei ole edes ohi, kun oppivelvollisuus päättyy. Meidän täytyy käyttää nämä resurssit ennaltaehkäisevään toimintaan. Lasten ja nuorten mielenterveysongelmat ovat niin isossa kasvussa ettei niiltä voida sulkea silmiä enää.

Resurssit tulee kohdistaa varhaiskasvatukseen, peruskouluun ja perheille, joilla on ongelmia. Jos kuitenkin käy huonosti ja putoaa kelkasta, niin tuetaan silloin häntä, joka apua tarvitsee. Kaikille kaikkea ei ole viisas ratkaisu tässäkään tilanteessa.

Toivottavasti eduskunta käy hyvää faktaperustaista keskustelua ja tekee viisaan päätöksen, joka tukee suomalaisia nuoria ja sitä kautta koko Suomen tulevaisuutta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s