Lähes joka kolmas jyväskyläläinen on opiskelija. Jyväskylässä opiskelee eri oppilaitoksissa arviolta 42 000 opiskelijaa. On siis välttämätöntä, että opiskelijat huomioidaan parhaalla mahdollisella tavalla myös kuntatason päätöksenteossa. Opiskelijat tulevat parhaiten huomioiduksi kunnallisessa päätöksenteossa, kun olemme itse päättäjän paikoilla. Jokaisella on oikeus ottaa osaa itseään koskevaan päätöksentekoon. 

Opiskelijoita tarvitaan paitsi valtuustoissa, myös lautakunnissa, jaostoissa ja konserniyhtiöiden hallituksissa. Ehdokkuudelle voi siis asettaa monenlaisia tavoitteita. Ehdolla olo itsessään on myös mahdollisuus nostaa haluamiaan teemoja näkyville. Minulla on ehdokkuuteen liittyen tavoitteena lähteä täysillä mukaan kaupunginvaltuuston päätöksentekoon ja sitä kautta tuoda opiskelijan näkemyksiä mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. 

Mikäli opiskelijat eivät itse ryhdy pitämään itselleen tärkeitä asioita esillä, ne eivät välttämättä nouse keskusteluun ollenkaan. Uusia vaikuttajasukupolvia tarvitaan, jotta löydämme jatkossakin innokkaita päättäjiä. Opiskelijat ja nuoret täytyy saada mukaan päätöksentekoon.

Kirjoitimme aiheesta mielipidekirjoituksen Keskisuomalaiseen Ira Vainikaisen, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja 2020, kanssa: https://www.ksml.fi/paakirjoitus-mielipide/3153199

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s