https://www.ksml.fi/paakirjoitus-mielipide/3196903<br>

Muutin opintojen perässä Jyväskylään syksyllä 2016. Kaupunki ja yliopisto ovat tarjonneet minulle loistavat mahdollisuudet kasvaa kohti aikuisuutta sekä sivistää itseäni opintojen ja järjestötoiminnan kautta.

En ole kuitenkaan näiden neljän opiskeluvuoden aikana törmännyt kaupungin toimenpiteisiin, joilla kannustettaisiin meitä opiskelijoita työllistymään tai perustamaan yritys Jyväskylään.

Jyväskylä on tällä hetkellä korkeakoulutuksen kasvattajaseura. Jyväskylässä opiskelee yli 40 000 opiskelijaa eri puolilta Suomea. Nämä tulevaisuuden asiantuntijat kartuttavat taitojaan täällä opintojensa ajan ja sitten lähtevät työelämään pääkaupunkiseudulle, Tampereelle tai Turkuun. Pois Jyväskylästä.

Halutaanko tähän muutosta? Minä haluan.

Jyväskylän vetovoima opiskelijakaupunkina on erinomainen, mutta valmistuvien opiskelijoiden pitovoimaan panostaminen on lähes olematonta. Jyväskylälle on ensiarvoisen tärkeää, että kaupungista tapahtuva aivovuoto saadaan tyrehtymään. Ratkaisu tähän on se, että kaupunkiin luodaan toimintaympäristö, jossa yrityksillä on halu ja kyky investoida tulevaisuuteensa Jyväskylässä.

Kasvuyritykset tuovat Jyväskylään lisää työpaikkoja, joiden ansiosta niin ammattikorkeakoulusta kuin yliopistostakin valmistuville löytyy syy jäädä kaupunkiin opintojen jälkeen. Tarvitsemme kaupunginvaltuustoon opiskelijoita, jotka ymmärtävät yrittäjyyden sekä yritysten arvon yhteiskunnallisesti ja työllistäjinä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s