Näin se päivä pitenee ja kesä lähenee. Opiskelijalle se tarkoittaa sitä, että täytyy etsiä kesäksi vuokralainen omaan asuntoon tai luopua nykyisestä asunnosta Jyväskylässä sekä vuokrata uusi asunto sieltä, missä töitä on. Opiskelijat siis lähtevät sankoin joukoin kesätöihin ympäri Suomea, iso osa pääkaupunkiseudulle.

Jyväskylä menettää tässä valtavasti potentiaalia. Opiskelijoiden kesätyöt ovat portti myös valmistumisen jälkeiseen työelämään. Haluan, että yhä useammalla opiskelijalla on mahdollisuus jäädä kesätöihin Jyväskylään.

Miten tämä sitten onnistuu?

Kaupungin tulee parantaa merkittävästi viestintäänsä opiskelijoille. Opiskelijoiden täytyy olla tietoisia Jyväskylän ja Keski-Suomen työmahdollisuuksista, jotta me edes pyrkisimme jäämään Jyväskylään kesätöihin ja mahdollisesti myös valmistumisen jälkeen. Tällä hetkellä ajatus on, että ei Jyväskylästä kuitenkaan saa töitä.

Viestintään tarvitaan kuitenkin sisältöä ja sitä varten tarvitsemme työpaikkoja. Tarvitsemme Jyväskylään kasvavia yrityksiä, joiden on järkevä palkata nuoria, opiskelijoita kesäksi ja vakituisiksi työntekijöiksi.

Rakennetaan siis yrittäjämyönteistä kaupunkia, johon yritykset haluavat investoida!

KSML: https://www.ksml.fi/paakirjoitus-mielipide/4123203

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s